Skip to main content

Netværksgrupper


Vi tilbyder forskellige netværksgrupper.

Kroniske smerter

Har du kroniske smerter, og har du lyst til at mødes med andre, der ligesom dig  lever et hverdagsliv med smerter? Så er selvhjælpsgruppen Fredagssol måske noget for dig?

Gruppen er Selvhjælp Silkeborgs længst eksisterende gruppe, og er meget stabil. Alligevel er der løbende mulighed for at optage nye medlemmer.

Gruppen mødes ca. 2 timer hver anden fredag formiddag understøttet af 2 frivillige, og bygger på gensidig respekt og ligeværd. Alle har tavshedspligt.

Deltagere over 18 år i Selvhjælp Silkeborgs tilbud skal så vidt muligt være medlem af foreningen. Et medlemskab koster 150 kr./år.

Kontakt os gerne for mere information:

T  2092 0878

Netværk 60+

Er du over 60, og er du for nyligt flyttet til byen – eller vil du bare gerne møde nye mennesker, have flere at tale med, eller måske have nogen at lave aktiviteter sammen med? Så er Seniornetværk måske noget for dig.

Her er du sammen med andre i alderen 60+, der også ønsker at udbygge deres netværk. I udveksler erfaringer og taler om alt mellem himmel og jord – men I kan også diskutere svære emner som venskab, tab, ensomhed og selvværd. Andre aktiviteter kan omfatte:

  • biografture, koncerter og foredrag mv.
  • gå-, cykel- eller bilture
  • andre fysiske aktiviteter efter eget ønske

Gruppen mødes ca. 2 timer hver 14. dag 8-10 gange understøttet af 1-2 frivillige, og bygger på gensidig respekt og ligeværd. Alle har tavshedspligt.

Deltagere over 18 år i Selvhjælp Silkeborgs tilbud skal så vidt muligt være medlem af foreningen. Et medlemskab koster 150 kr./år.

Kontakt os gerne for mere information:

T  2092 0878

Netværk for voksne – autisme 30+

Du har sandsynligvis levet et almindeligt liv med uddannelse og job, du bor i egen bolig og du har måske stiftet familie.

Måske blev du først opmærksom på autisme hos dig selv, da et barn eller barnebarn fik diagnosen – eller måske havnede du i en livssituation, hvor en godt gemt autisme pludselig får alle brikkerne til at falde på plads.

Netværket er selvkørende med to af deltagerne som tovholdere, og mødes ca. 2 timer hver 3. uge. Netværket bygger på gensidig respekt og ligeværd, og alle har tavshedspligt.

Deltagere over 18 år i Selvhjælp Silkeborgs tilbud skal så vidt muligt være medlem af foreningen. Et medlemskab koster 150 kr./år.

Nybagt far/mor?

Svært ved livet som nybagt far/mor?

Er du blevet forælder (igen) inden for det sidste års tid?

Oplever du, at det har været en sværere periode end forventet? 

Så er du ikke alene! Mange oplever at det ikke bare er nemt at blive forældre. Uanset om det er første eller tredje barn er det helt normalt at være i tvivl om man føler det rigtige og i det hele taget gør det godt nok. Følelser som utilstrækkelighed, tvivl om tristhed kan ramme alle – både mænd og kvinder.

I selvhjælpsgruppen møder du andre forældre, som du kan dele dine tanker, erfaringer og følelser med om de emner og temaer som fylder hos jer hver især. I gruppen støtter I hinanden til at finde energi, perspektiv og livsglæde i rollen som forælder til et lille barn.

Gruppen er et trygt og fortroligt frirum, som bygger på gensidig respekt og ligeværd, og alle har tavshedspligt.

Der kan være op til 8 deltagere i gruppen, og gruppen har løbende optag én gang om måneden. Du kan deltage 8 gange eller eventuelt længere, hvis der er plads i gruppen.

Hvis du ikke kan få din baby passet, er han/hun velkommen.

Gruppen mødes 2 timer hver anden onsdag kl. 11-13 sammen med 2 frivillige gruppeledere i Selvhjælp Silkeborgs lokaler i Estrupsgade. Alle har tavshedspligt.

Vi samarbejder med sundhedsplejerskerne i Silkeborg Kommune om tilbuddet.
Din sundhedsplejerske kan anbefale dig at deltage i gruppeforløbet, og du er også velkommen til at henvende dig direkte til os på eget initiativ.

Det er gratis at deltage i gruppeforløbet, men deltagere over 18 år i Selvhjælp Silkeborgs tilbud opfordres til – så vidt muligt – at melde sig ind i foreningen. Et medlemskab koster 150 kr./år.

Seniornetværk for synshandicappede

Er du over 60 og synshandicappet eller blind, og oplever du, at det af og til kan være svært at forklare dit handicap til normaltseende? Hvis du har lyst til at møde ligesindede, så er dette netværk måske noget for dig.

Uanset om du har haft dit synshandicap i mange år, eller om det først er konstateret for nylig, kan det være godt at møde andre i samme situation. Her møder du jævnaldrende med de samme udfordringer som dig, og I kan udveksle erfaringer, tips og fiduser som fx:

  • hvordan håndterer jeg bedst muligt de praktiske udfordringer?
  • hvordan undgår jeg at begrænse mig selv for meget?
  • hvordan oplever jeg omgivelsernes reaktioner?
  • hvilke aktiviteter kan vi lave sammen i gruppen?

Gruppen mødes ca. 2 timer hver 14. dag og er selvkørende med én af deltagerne som tovholder. Gruppen bygger på gensidig respekt og ligeværd, og alle har tavshedspligt.

Deltagere over 18 år i Selvhjælp Silkeborgs tilbud skal så vidt muligt være medlem af foreningen. Et medlemskab koster 150 kr./år.

Kontakt os gerne for mere information:

T  2092 0878

TorsdagsEnergi – gåtur

Er du frivillig, deltager, på venteliste eller bare nysgerrig, så har du mulighed for at deltage i TorsdagsEnergi, som er et åbent fællesskab for dem, der har overskud, tid og lyst. Her bliver du bliver taget godt imod, og vi gør vores bedste for at alle føler sig godt tilpas.

Fælles gåtur

Vi mødes hver torsdag kl. 10-11 med mulighed for at blive lidt længere til en kop kaffe.

Sammen med mindst én frivillig går vi en tur, hvor alle, der har lyst, taler med hinanden. Tempoet er stille og roligt, og ofte går turen ud på Odden, hvor vi er tæt på naturen. Af hensyn til de andre deltagere, er det en røgfri, og hundefri gruppe – hundene må luftes på et andet tidspunkt 😊

TorsdagsEnergi understøttes af 1-2 frivillige, og kører alle uger med undtagelse af skolernes ferieperioder. Vi glæder os til at se dig!

Billeder fra gruppens dejlige gåture kan ses her på facebooksiden 'TorsdagsEnergi'

Det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding – men du er meget velkommen til at støtte Selvhjælp Silkeborgs arbejde via et medlemskab, som koster 150 kr./år.

Kontakt os gerne for mere information:

T  2092 0878

Tyk Trivsel

Lever du også dit liv i en tyk krop? Er du nysgerrig på at prøve at slutte fred med kroppen i et støttende fællesskab med andre? Så er gruppen ’Tyk Trivsel’ måske noget for dig.

Gruppen handler om at finde sig bedre til rette med sin krop; lige som den er – og ikke som man måske kunne ønske den var. Det er en svær proces; det ved alle, der lever liv i tykke kroppe.

Derfor er det muligt at deltage i en gruppe sammen med andre tykke mennesker. I vil kunne støtte hinanden og dele hverdagsoplevelser omkring det at være tyk. Hvor mærker I særligt til det at være tyk, både på godt og ondt? Hvordan har det betydning i hverdagslivet, i de nære relationer – og i opfattelsen af dig selv?

Gruppen faciliteres i starten af 1-2 frivillige, og bygger på gensidig respekt og ligeværd. Alle har tavshedspligt. Siden vurderes det, om gruppen fremover skal være selvkørende.

Deltagere over 18 år i Selvhjælp Silkeborgs tilbud skal så vidt muligt være medlem af foreningen. Et medlemskab koster 150 kr./år.

Citat fra Lea Gaulshøj Thomsen, deltager i første Tyk Trivsel-gruppe:

”Gruppen ’Tyk Trivsel’ har gjort en verden til forskel for mig. Jeg tror nu endnu mere på, at jeg er HELT okay – selvom jeg er tyk. Jeg tror så meget på det, at det nu lykkes mig at bede om en ny stol de steder, hvor jeg ellers havde sat mig ned og fået blå mærker på hofterne af at klemmes i en stol med armlæn, som ikke passer. Jeg har fundet mod til at købe en elcykel, så jeg nu kan bevæge mig på en måde, hvor jeg føler mig tryg; også op ad bakkerne. Jeg har fundet mod til at møde børn og andre, der har trang til at kommentere på min krop med overbærenhed og rank ryg. Ja, jeg er tyk. Det er godt nok en stor mave, jeg har. Sådan ser vi alle sammen forskellige ud med vores kroppe. Og det er faktisk okay. Det gør mig ikke mindre værdig som menneske af den grund. ”

Kontakt os gerne for mere information:

T  2092 0878