Kære netværk til Selvhjælp Silkeborg
Selvhjælp Silkeborg er en stor forening og det kan være svært at nå frem med informationer til alle, men ikke desto skal det have et forsøg. Derfor vil vi forsøge os regelmæssigt med nyhedsbreve, der formidles via mail, Facebook samt hjemmesiden www.selvhjaelpsilkeborg.dk. Hvis du nu kender en eller flere relevante, der IKKE modtager dette nyhedsbrev – så send gerne kontaktinformationer til info@selvhjaelpsilkeborg.dk, så kommer de på mail-listen til næste gang.
Hvis du generelt har gode idéer, du vil dele – så tøv heller ikke med at kontakte os.

Hilsen fra den daglige leder
Jeg hedder Lea Gaulshøj Thomsen og er ny daglig leder af Selvhjælp Silkeborg.
Det har jeg snart været i to måneder, og sikke tiden er fløjet afsted. Mange af jer har jeg allerede mødt og stadig mange af jer har jeg til gode at hilse på.
Et ord presser sig særligt på i forbindelse med min start i Selvhjælp Silkeborg. Det ord er TAK!
Det glæder mig meget at være en del af en forening, hvor værdier som imødekommenhed og hjælpsomhed går forrest.
Lige så vel som jeg glæder mig til at holde sommerferie; så glæder jeg mig lige så meget til at vende tilbage. Her fortsætter vi det vigtige arbejde, vi sammen laver for at støtte og være sammen med mennesker; lige der hvor livet nogle gange gør rigtig ondt. Vi skaber sammen rammer for fællesskaber, hvor der er plads til både det svære såvel som det opløftende. Det er jeg enormt stolt af at være en del af.
Tag endelig kontakt hvis du har noget på hjerte; min mail er lea@selvhjaelpsilkeborg.dk og døren til mit kontor står næsten altid åben.

Sommerferie
I Selvhjælp Silkeborg holder vi om et øjeblik en lang sommerferie. Vi har lukket i perioden fra den 2. juli til og med den 5. august. Her samles alle mails til bunke og telefonen besvares ikke.
OBS: Man kan stadig sagtens benytte lokalerne; man kan bare ikke være sikker på at møde én fra administrationen i den normale åbningstid for denne.

Nye åbningstider
Når vi vender tilbage i august, vil vi fremadrettet have følgende åbningstider for telefon og personlig henvendelse: Mandag – torsdag fra kl. 10 til 14.

Nyt omkring personale
Søren Kjærgaard er indtil udgangen af juli 2018 ansat som professionel altmuligmand for foreningen. Han har haft timer til at hjælpe med det, der var vigtigst, i overgangsperioden mellem ledere og administrative medarbejdere.
Annette Skjødt er pr. 1. juni 2018 ansat nogle få timer ugentligt til at varetage opgaven omkring pårørendegrupper til mennesker med psykiske vanskeligheder.
Anne Anker-Møller er pr. 1. august ansat deltids til at varetage opgaven som administrativ medarbejder. Vi glæder os meget til samarbejdet og hun vil ofte være at finde i vores åbningstid i Estrupsgade.
Janne Kaasgaard er ansat i et kort vikariat som trivselskoordinator; indtil udgangen af juli 2018.
Lea Gaulshøj Thomsen er ansat på fuld tid som daglig leder af Selvhjælp Silkeborg pr. 1. maj 2018.

Sommerfest
I skal bestemt ikke snydes for den årlige sommerfest; den kommer blot en smule senere i år end vanligt.
Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 29. august 2018 fra kl. ca. 16.30 og frem. Festen bliver afholdt i Lunden, Silkeborg Produktionshøjskole leverer maden, vi leverer sammen det gode humør og I hører nærmere i en særskilt invitation, der kommer ud inden længe.

De frivilliges festdag
Onsdag 31. oktober er det de Frivilliges Festdag, når Silkeborg Kommune hylder og takker de frivillige, som yder en kæmpe indsats rundt om i foreningerne. Silkeborg Kommune inviterer frivillige på musical i Jysk Musikteater til forestillingen Skatteøen. Invitation og information om tilmelding til de Frivilliges Festdag sendes ud i august, men sæt allerede nu kryds i kalenderen.

Uddannelse af nye frivillige
På grund af skifte på flere vitale positioner i Selvhjælp Silkeborg, er det ved at være lang tid siden, der er blevet afholdt uddannelse til nye frivillige. Det gør vi noget ved nu.
Står du på venteliste til at få uddannelsen som frivillig i Selvhjælp, så sæt kryds ved følgende datoer: 30. august, 10. september samt 12. september; alle dage kl. 18.30-21.30
Ønsker du at deltage, så tilmeld dig på lea@selvhjaelpsilkeborg.dk.
Der vil i løbet af efteråret også blive udbudt et opfølgnings-hold for de frivillige, hvor det er lang tid siden, de deltog i uddannelsen første gang.

Tirsdagscafé
Det fantastiske hold bag vores tirsdagscafé fortsætter efter sommerferien. Tirsdagscaféen er en uformel mødeplads for primært frivillige i foreningen. Måden det foregår på, er ved at tilmelde sig enten via Facebook eller selvhjaelpsilkeborg@gmail.com senest dagen i forvejen. Man kan også tage chancen og bare dukke op på dagen, det er dog let risikabelt i forhold til mængden af mad osv.
Her er datoerne til din kalender: Den 14/8 til frokost, den 28/8 til frokost, den 11/9 til aftensmad, den 25/9 til frokost, den 9/10 til frokost, den 23/10 til aftensmad, den 06/11 til frokost samt den 20/11 til frokost.
Som et nyt tiltag vil vi gerne imødekomme dem, som ikke kan deltage i dagtimerne og forsøge os med at servere et let måltid kl. 17.30. Dette afprøves i første omgang to gange over efteråret og evalueres herefter.

Frivillig Fredag og Folkemøde
I år kombineres Frivillig Fredag med et nyt tiltag; Folkemøde Silkeborg.
Frivillig Fredag er den 28. september og Folkemøde Silkeborg er både den 28. og 29. september. På folkemødet sættes der fokus på Silkeborg Kommune som et godt sted at leve, og hvordan vi kan styrke dialog og demokrati.
Alle lovlige danske organisationer, virksomheder, foreninger og andre kan tilmelde sig som arrangør af events. Samskabelsesrådet i Silkeborg Kommune er initiativtager til folkemødet.
Selvhjælp Silkeborg bidrager som vanligt med uddeling af rundstykker på Frivillig Fredag. Arrangementet koordineres af Ingrid Rønne. Har du lyst til at bidrage, så skriv til Ingrid på ingrid.selvhjaelpsilkeborg@gmail.com.
Til selve folkemødet kommer vi til at deltage i arrangementer med temaer omkring mænd og psykisk sårbarhed. Vi vil derudover generelt forsøge at synliggøre Selvhjælp Silkeborg på (forhåbentlig) kreativ vis. Vi tror på, det bliver nogle spændende dage og håber på at se en masse af jer i den forbindelse. Find yderligere information om folkemødet her: https://www.facebook.com/Folkem%C3%B8det-i-Silkeborg-1670421436376673/?ref=br_rs Husk desuden på, at der er deadline for tilmelding af nye events til folkemødet den 6. august.

Afasi
Som nogle af jer måske ved, så har vi i samarbejde med Selvhjælp Aarhus og Institut for Kommunikation og Handicap udviklet et tilbud med selvhjælpsgrupper til mennesker ramt af afasi. Afasi betyder, at sproget er i stykker. Den mest almindelige årsag til afasi er blodprop i hjernen og hjerneblødning.
I denne forbindelse uddanner vi et nyt kuld gruppeledere i august. På kurset bliver du klogere på, hvilke besværligheder mennesker med afasi rammes af i hverdagen samt hvordan det er muligt at kommunikere hensigtsmæssigt med netop mennesker med begrænset sprog.
Datoerne for mini-uddannelsen er den 14. august, 15. august og den 28. august.
Hvis du kunne have interesse i at deltage i uddannelsen, så send en mail til lea@selvhjaelpsilkeborg.dk.

Privatlivspolitik
Selvhjælp Silkeborg har som de fleste andre foreninger og virksomheder og organisationer, fået sig en privatlivspolitik. Denne kan du læse på vores hjemmeside eller via linket her: https://selvhjaelpsilkeborg.dk/Privatlivspolitik/.

Rigtig god sommer, ønskes du af hele Selvhjælp Silkeborgs administration.