Nye COVID-19-restriktioner ved brug af vores lokaler

I lyset af de nyeste retningslinjer fra regeringen, skal vi indskærpe nedenstående for jer, der bruger Frivilligcentret og Selvhjælps faciliteter. Bemærk, at ændringerne gælder fra torsdag den 29. oktober og fire uger frem. På nær forsamlingsforbuddet på maks ti personer, der gælder fra mandag den 26. oktober.

Det vil fortsat være muligt at benytte vores faciliteter. Vi anser vores aktiviteter for at falde ind under ’fritidsaktiviteter’, som ifølge sundhedsmyndighederne ikke skal tælles med i den ’sociale boble’ på max 10 mennesker pr. person. Desuden anser vi ikke vores aktiviteter for at være af ren social karakter, men for at være forebyggende tiltag og indsatser, som er bidragsydende til den mentale sundhed.

Når det så er sagt, så er det selvfølgelig op til hver enkelt at vurdere, hvor grænserne trækkes i forhold til fysisk samvær i denne svære tid. Det vil være forskelligt fra person til person og det er helt okay og som det skal være. Vi har forståelse for jeres valg, uanset hvad det er.

Mundbind i det offentlige rum:

Danskerne skal fremover blandt andet bære mundbind i supermarkeder, på kulturinstitutioner som biblioteker og museer og i visse situationer på ungdomsuddannelserne.

Det betyder, at I skal have et mundbind på, før I kan træde ind over dørtærsklen hos os. I skal beholde mundbindet på, når I bevæger jer rundt, men kan tage det af, når I har placeret jer i det bookede lokale. Når jeres møde er slut og I skal rydde op, bedes I tage mundbind på igen. Dvs., det eneste tidspunkt det kan tages af, er når I sidder stille i et mødelokale. I skal selv sørge for at have mundbind med, vi har desværre ikke økonomi til at stille det til rådighed for alle.

Særligt ift. brug af køkkenet:

De tidligere skitserede regler for køkkenet gælder fortsat. Det står også på tavlen udenfor døren dertil. Det vigtigste er, at I ved hver booking vælger én, der benytter køkkenet, så vi begrænser antallet af mennesker, der benytter faciliteterne på den måde. Husk. at I nu skal beholde mundbindet på i dette rum, og at det kun er tilladt at hente kaffe, te og gøre lettere mødesnacks klar, for derefter at tage det med til jeres mødelokale. Husk at spritte  hænder før og efter, samt flader hvor I har brugt køkkenet.

Forsamlingsforbud på 10 personer:

Forsamlingsforbuddet træder fremadrettet i kraft ved 10 personer fra på mandag den 26. oktober og foreløbigt fire uger frem.

Det skærpede forsamlingsforbud gælder ikke på skoler og arbejdspladser. Idræts- og foreningsaktiviteter for børn og unge op til 21 år er også undtaget. Her må man stadig samle op til 50 personer.

Det betyder, at i vores lokaler, må I maksimalt være ti personer til stede ad gangen (for dem der er over 21 år). Vi henstiller til de tidligere anbefalinger fra os, hvor vi opfordrer jer til at mødes andre steder også, f.eks. udenfor. Eller at I nedjusterer varigheden af jeres tid sammen. Hvor I førhen måske mødtes i tre timer, kan I justere ned til to timer, så der også er tid til at spritte af og lufte ud efter jer.

Det betyder i praksis, at I skal være sikre på, deltagerantallet samlet ikke overstiger 10 deltagere. Der vil være nogle få af grupperne hos Selvhjælp, der kan få problemer med dette; her vil det kræve at I får tilmeldinger fra deltagerne på forhånd, så I er sikre på I ikke bliver mere end 10.

Kontakt os:

Frivilligcentret træffes kun efter forudgående aftale, i det vi arbejder hjemme på skift. Hvis vores telefon ikke besvares, har vi telefonsvarer på, hvor du kan lægge en besked og vi vil ringe dig op så hurtigt som muligt. Ligeledes træffes vi altid på: kontakt@frivilligcenter-silkeborg.dk

Selvhjælp Silkeborg har indtil videre fortsat kontortid mandag-torsdag kl. 10-14, som indtil videre er fysisk bemandet. Dette kan ændre sig, så hold gerne øje med de fremadrettede meldinger herfra. Vi kan altid kontaktes via info@selvhjaelpsilkeborg.dk eller på tlf. 20920878 (man-tors 10-14) eller kontakt direkte den, du har primær kontakt til – find os her: https://selvhjaelpsilkeborg.dk/sekretariat/.

Skriv eller ring endelig til os hvis ovenstående giver anledning til det.

 

Vi håber, at I vil hjælpe os med at overholde retningslinjerne og at smide mundbind ud i skraldespanden og ikke i naturen.

 

Pas godt på jer selv og hinanden,

 

De bedste hilsner fra

Camilla Stenhaug Pedersen, Frivilligcenter Silkeborg

Lea Gaulshøj Thomsen, Selvhjælp Silkeborg