Tak til Museum Jorn

Vi er glade og stolte over donationen fra Museum Jorn. 10 tæpper har vi modtaget, som skal bruges i arbejdet med sponsorrekruttering.

Kommunikationschef Lars Hamann ved Museum Jorn har skrevet denne pressemeddelelse, som blev sendt til MJA, og bragt i avisen den 17/8:

”Hvad skal der ske med tæppet bagefter?” spurgte mange af de 70.000 gæster til Museum Jorns succes udstilling Jorn+Munch. Tæppet er nu opdelt i mindre stykker, der sælges helt eksklusivt til museets gæster som et minde fra udstillingen. Der er udvalgt, skåret og kantsyet i alt 60 tæppestykke, alle unikke. 10 stk. af disse tæpper er doneret til organisationen Selvhjælp Silkeborg som hjælp til rekruttering af sponsorer.

”Hos Selvhjælp Silkeborg er alle lige og deler viden og erfaringer. Det er deltagerne selv, der er eksperter og alle har en givende og modtagende rolle. Det er værdier, vi deler på Museum Jorn, og vi er stolte af at kunne hjælpe Selvhjælp Silkeborg i deres rekruttering af sponsorer, gennem at de nu kan tilbyde potentielle sponsorer en så eksklusiv gave og unik del af Silkeborgs historie til gengæld,” udtaler Lars Hamann ved Museum Jorn.

Kunstneren Malene Landgreen skabte i samarbejde med Egetæpper gulvtæppet til udstillingen Jorn+Munch, der blev vist på Museum Jorn i foråret 2017. Hun tog udgangspunkt i præcist de værker, der var udvalgt til udstillingen.

Malene Landgreen arbejder ofte med bygningsintegrerede kunstneriske udsmykninger og totale farvesætninger, hvor hun udforsker rummene og går i dialog med den eksisterende arkitektur og rummenes funktion. Til udstillingen Jorn+Munch bad Museum Jorn hende om at skabe en vej gennem udstillingen.

Malene Landgreen valgte at lade farvens potentiale være det bærende element og inviterede de besøgende til at gå på opdagelse i udstillingen og den omfattende komposition via formationer og pejlemærker i tæpperne. Med enkle virkemidler inviterede tæpperne til en rejse gennem en kulørt verden, som medvirkede til at skabe nye oplevelser af kunsten og rummene.

Tæpperne er vævet af EGETÆPPER. De er lavet af 100% genbrugsnylon, som er lavet af en blanding af gamle fiskenet og gammelt tæppe og garn og et af Egetæppers mest bæredygtige produkter.