Månedens Frivillige

Vi håber, at I vil tage godt imod vores nye indslag i nyhedsbrevet, hvor vi hver måned vil præsentere en af vores mange, skønne frivillige. Her er det Janne Lykke Facius på 43, der siden november 2021 har haft to ungegrupper – først på FGU Silkeborg og derefter vores første udendørs gruppe.

Janne skriver:
Da jeg meldte mig som frivillig hos Selvhjælp Silkeborg, så jeg frem til at skulle gøre en positiv forskel for andre. Jeg var så klar på at skabe et rum, hvor unge mennesker kunne hjælpe sig selv og hinanden. Fagligt glædede jeg mig til at lære ’opskriften’ på selvhjælpsmetoden. Jeg følte også, at jeg var blevet klædt godt på gennem Selvhjælp Silkeborg introduktionskursus og mine gode samtaler med projektlederen. Så alt var godt. Alligevel blev intet som forventet!

Efter to gruppeforløb med en række skønne unge mennesker, har jeg endnu ikke fundet den gyldne opskrift. Faktisk synes jeg stadig, at det kan være lidt svært indimellem. Det er jo mennesker, vi har med at gøre og vi kan derfor aldrig helt vide, hvordan et gruppemøde forløber. Var den planlagte, geniale aktivitet ikke helt så genial i praksis alligevel, eller falder ens humoristiske indslag helt til jorden?

Men én ting har jeg har lært, og det er, at det i mindst lige så høj grad er gruppedeltagerne, der har gjort en forskel for mig, som det er mig der har gjort en forskel for dem. De refleksioner, følelser og tanker, som de unge har delt med mig og mine skønne medgruppeleder, er langt, langt vigtigere end den konkrete faglige erfaring, som jeg troede, at jeg skulle erhverve mig.

Så intet blev som forventet – det blev langt bedre og mere meningsfyldt, end jeg havde kunnet forestillet mig!