Månedens Frivillige

Månedens frivillige

Selvhjælp Silkeborg er ingenting uden vores mange, skønne frivillige. Her er det en præsentation af Caroline Hahn-Thomsen på 46, der siden september 2020 har været gruppeleder i en trivselsgruppe på Langsøskolen og Kragelundskolen samt gruppeleder i en drengegruppe i Estrupsgade under projektet ”Fyr op for Fællesskaber”. Derudover er Caroline vores børne-koordinator, som afholder for-samtaler på børneområdet.

Caroline skriver:

Om 3 måneder afslutter jeg min uddannelse som familieterapeut og det, jeg kommer til at savne allermest ved studiet, er mine medstuderende og det rum vi igennem de sidste 4 år har skabt sammen – et rum, hvor der er plads til at tale om alt det, vi hver især bøvler med i livet; et rum, hvor vi kan være præcis dem vi er – hvor vi ikke bliver dømt eller bedømt som mennesker og hvor der ikke er følelser og tanker, der er rigtige eller forkerte; et rum, hvor vi lytter og giver plads til hinanden med alt det, vi kommer med og hvor vejen til at hjælpe os selv går gennem de andre.

Jeg ville ønske, at alle mennesker havde sådan et rum, når livet gør ondt. Og derfor meldte jeg mig for to år siden som frivillig hos Selvhjælp Silkeborg, fordi det jo lige netop er dét selvhjælpsgrupper kan. Jeg havde lyst til at blive en del af et fællesskab med et meningsfyldt formål, nemlig at gøre en forskel for andre mennesker – og specielt brænder jeg for at være med til at skabe et trygt rum for børn og unge, hvor de kan øve sig i at sætte ord på det, de synes er svært og erfare, at det ikke er farligt at dele med andre – tværtimod. Det giver mig så meget energi og glæde at være sammen med disse skønne børn og unge mennesker og opleve dem blive klogere på sig selv og hinanden – og samtidig bliver jeg klogere på mig selv og mit liv gennem dem.

 

De mange muligheder for at være frivillig i grupper med forskellige temaer og med forskellige målgrupper (børn, unge og voksne) er for mig, med til at gøre Selvhjælp Silkeborg til en spændende og attraktiv frivillig forening. Der er stort fokus på frivilligpleje og der bliver gjort meget for at klæde os frivillige på til at kunne mestre rollen som gruppeleder bl.a. gennem introduktionskursus, opfølgende samtaler med gruppekoordinatorerne samt forskellige sociale og faglige arrangementer.

Som frivillig hos Selvhjælp Silkeborg gør man altså en positiv forskel for andre og bliver samtidig en del af et engageret fælleskab, hvor der er mulighed for at udvikle sig både fagligt og personligt.