Gratis kursus i grafisk facilitering

Vi er så glade for igen at kunne tilbyde et gratis kursus for jer i samarbejde med CFSA (Center for Frivilligt Socialt Arbejde).
Kurset er i grafisk facilitering og i løbet af dagen vil alle lære at tegne på en måde, som kan forstås af andre. Man behøver IKKE være god til det i forvejen; alle kan lære det.
Det at tegne og visualisere kan fungere rigtig godt i gruppesammenhæng, og måske vil det gøre dit virke som gruppeleder eller anden aktivitet i foreningen endnu mere meningsfuldt 😊

Derfor skal du tage kurset

Skrevne og talte ord er ikke altid nok, når flere mennesker på en gang skal opnå en fælles forståelse af komplekst stof. Eller når indviklede sammenhænge og processer skal forklares med ord.

Brug tegninger. Med en simpel tegneteknik og konkrete ikoner kan du opnå markant større forståelse og gennemslagskraft.

Der er i det hele taget mange fordele ved at bruge grafisk facilitering på et møde eller i en workshop: Du opnår større engagement og en stærkere følelse af medejerskab hos deltagerne. Samtidig øges både indlæringen, kreativiteten og nytænkningen.

Du lærer at:

  • Forstå, hvad grafisk facilitering er – og hvorfor det at tegne kaldes det 21. århundredes sprog.
  • Tegne de basale figurer, du skal bruge til en visuel fortælling: De 4 P’er (People, Place, Process, sPeech)
  • Arbejde med dit eget visuelle ordforråd – blandt andet introduceres du for en række visuelle ikoner, og får opskriften på, hvordan udvikler du dit eget ikon-bibliotek.
  • Bruge forskellige tips og tricks i forhold til tekst og farver, når du laver flipovers, plakater og visuelle skabeloner.
  • Lytte og tegne essensen af det, du hører.
  • Finde de bedste værktøjer, bøger og kilder til mere inspiration på nettet.

Kurset er for dig

Kurset er for dig, der ofte styrer møder, leder processer eller formidler komplekst stof til andre – og som gerne vil opgradere din værktøjskasse med nye, effektive kommunikations- og præsentationsredskaber.

Du arbejder eksempelvis som:

  • Frivillig leder eller koordinator
  • Mødeleder eller tovholder
  • Underviser
  • Proceskonsulent eller facilitator

Kurset er for begyndere i grafisk facilitering.

Det praktiske: Kurset finder sted den 22. august kl. 9.30-15.30, og der vil være forplejning løbende. Lokation udmeldes i august; det er afhængigt af, hvordan det ser ud med afstandskrav til den tid.

Underviser er den dygtige Ia Brix Ohmann, som er indehaver af firmaet overlap.dk. Både Lise og Lea har haft fornøjelsen af tidligere at deltage på Ias kurser, og hun kommer med vores varmeste anbefalinger.

Læs mere om kurset og tilmeld dig HER – deadline for tilmelding er den 2. juli kl. 10.

Kurset er for både frivillige samt ansatte i trivselsgrupper og grupper for pårørende til psykisk sårbare. Der er plads til 16 deltagere på holdet.

Se programmet for dagen Kursus om grafisk facilitering CFSA forår 2020
.