For professionelle

Er du nysgerrig på selvhjælp?

Arbejder du professionelt med mennesker som fx offentligt ansat eller privat behandler, og vil du gerne høre mere om, hvordan vi arbejder, er du meget velkommen til at kontakte os, og fx høre mere om vores forskellige grupper, herunder indhold, procedurer og ventelister.

En frivillig forening

Vi får en del henvendelser fra mange forskellige fagfolk, der gerne vil høre, om vi måske kan hjælpe et menneske, de er i kontakt med. Det er vi rigtig glade for, men samtidig er det vigtigt at huske, at vi hverken yder behandling eller terapi. Som frivillig forening er vi ikke en del af det ”etablerede system”, og derfor kan man ikke visitere nogen til vores tilbud.

En kvalificeret anbefaling

Du er til gengæld velkommen til at anbefale nogen at kontakte os, og du må også gerne være med, når de ringer eller kommer forbi til et uformelt møde. Det er dog afgørende, at ønsket om at deltage hos os er frivilligt og kommer fra den potentielle gruppedeltager selv.

Ønsket skal komme indefra

Vores tilbud baserer sig på frivillighed, ligeværdighed og medmenneskelighed, og det er den indre motivation, der får mennesker til stabilt at møde op og involvere sig i det forpligtende fællesskab, en selvhjælpsgruppe er. Her finder deltagerne styrke i sig selv og hinanden gennem et ligeværdigt og gensidigt fællesskab.

Frivillige hjerter

Desuden har vores frivillige ikke en særlig faglig baggrund for at varetage rollen som gruppeleder. Til gengæld er de udvalgt på deres personlige kompetencer, ligesom de alle har deltaget i et obligatorisk kursus, hvor de har lært at facilitere. Deres rolle er at skabe og sikre de rammer, der gør, at gruppedeltagerne selv kan udveksle erfaringer og fortrolige tanker med hinanden.

Kontakt os gerne for mere information:

2092 0878

M info@selvhjaelpsilkeborg.dk

Vidste du…?

At Selvhjælp Silkeborg også holder spændende foredrag om både frivillighed, selvhjælp og mange andre spændende temaer? Så planlægger du et medarbejderarrangement, personalemøde eller en helt tredje event, hvor du mangler lidt indhold med hjerte, er du meget velkommen til at kontakte os.