Bliv frivillig

Selvhjælp Silkeborg består af mange frivillige og få ansatte. Mere præcist har vi over 100 aktive frivillige tilknyttet, og hvad der svarer til 2,5 fuldtidsansatte.

Der er mange roller, muligheder og opgaver i foreningen. Først og fremmest har vi brug for frivillige, der ønsker at blive frivillige i vores mange forskelligge grupper. I 2018 havde vi hele 93 forskellige grupper.

Men det er bestemt også muligt at være frivillig hos os som alt muligt andet. Det kunne eksempelvis være at arbejde med events, PR, sociale medier, hjemmeside, praktisk arbejde, frivilligpleje eller noget helt andet, vi slet ikke har tænkt på endnu.

Her kan du læse om de områder, vi lige nu aktivt søger frivillige til

Vi forventer af dig (hvis du skal være frivillig gruppeleder/igangsætter):

– At du har lyst og overskud til at arbejde med mennesker i svære situationer og kan rumme de frustrationer og dilemmaer de står i.
– At du er anerkendende og nærværende og kan være med til at skabt et trygt og fortroligt rum for gruppen.
– At du er ansvarsbevidst, har psykisk overskud og er god til at lytte.

Vi tilbyder dig:

– Et kursusforløb, som vil ruste dig til opgaven
– Løbende fælles sparring og refleksion sammen med andre frivillige
– Individuel samtale/supervision efter behov
– Mulighed for spændende kurser
– Høj grad af fleksibilitet og indflydelse på opgaver og udvikling af foreningen
– Et meningsfuldt fællesskab, hvor du er med til at hjælpe andre
– Samarbejde og fællesskab med andre, engagerede frivillige
– Et godt sted, hvor du kan opnå viden, faglighed og erfaring
– Inspirationsaftener med forskellige spændende oplæg og foredragsholdere
– Et socialt fællesskab med de andre frivillige i foreningen
– At blive en del af en forening, som er landets største på sit felt
– Det er ikke et krav, at du har erfaring/faglighed inden for feltet. Det er dig som menneske, vi er interesseret i, så vi ser mere på dine personlige kvalifikationer.

Er du nysgerrig efter at høre mere, så kontakt os

Det siger vores frivillige om at være frivillig hos Selvhjælp Silkeborg

“Som frivillig er jeg lige nu, gruppeleder i en netværksgruppe med unge autister. De unge taler med hinanden om, hvordan de hver især oplever de udfordringer, de møder i deres dagligdag, og de giver hinanden ideer til, hvordan livet med en diagnose kan takles. Som gruppeleder er den vigtigste rolle at være nærværende og oprigtigt lyttende, og jeg hverken må eller skal gå ind som behandler eller komme med gode råd. I starten var det svært at lade være med at tage fortællingerne med hjem. Sådan er det ikke mere, for dels har vi en kollega at dele oplevelserne med, dels har Selvhjælp supervision. Begge dele er nyttigt for, at vi kan forblive tro mod det, der er selvhjælps DNA, nemlig at det er gruppedeltagernes viden og erfaring, der er det bærende.” – Ingrid, Frivilligkoordinator og gruppeleder

“Jeg har været frivillig hos Selvhjælp Silkeborg i 10 år. Her arbejder jeg som frivillig koordinator for voksne, men har igennem tiden også haft mange andre roller i foreningen. Ideen med selvhjælp er, at man mødes med andre som er i den samme båd. Forstået på den måde, at hvis man lige er blevet skilt, har mistet barn eller ægtefælle, har syge pårørende eller andre svære ting at kæmpe med, så kan man ved en god snak give inspiration til hinanden om, hvordan man kommer videre fra sit ståsted i livet. Det betyder utrolig meget for mig at kunne være med der, hvor der er brug for mig. Ikke nok med at jeg kan glæde og gavne, men jeg får også selv glæde og fælleskab tilbage. I selvhjælp Silkeborg har jeg kunnet fortsætte min interesse for socialt arbejde, og kunnet udnytte mange af mine erfaringer som socialrådgiver og leder. Jeg betragter det som et kæmpe privilegie at være med i foreningens udvikling og videre færd.” – Ulla, Voksenkoordinator